Summa sidvisningar

tisdag 19 april 2016

Våryrslig och hashtag


Jag tror att jag missuppfattat mig själv då jag envist hävdar att jag tar dagen som den kommer. Eller missuppfattat mig själv är fel ordval, det är att ta dagen som den kommer som är själva missuppfattningen.
Vissheten därom fick jag mig till livs igår då jag tittade på det otroligt spännande teveprogrammet Fråga doktorn. Där dryftas allt om den mänskliga kroppen och dess beskaffenhet men även då  inre organ strejkar, fötter domnar och hjärtan slår i otakt. Både enskilda hjärtan och hjärtan vi delar med varandra.
Berättelser tagna direkt ur livet, modiga människor som sätter sig i tevesoffan och delar med sig av smärta och vägar som leder tillbaka till själva livet.
Programledarna, Suzanne och doktor Gunilla, är alltid på strålande humör och kan få folk friska enkom genom att visa sig i rutan.

Igår gästades soffan av Olof Röhlander, mental styrketränare och med den sexfaldiga utnämningen Årets talare/föreläsare på sin meritlista. Föreläsare och före detta bordtennisspelare som hjälper andra människor att komma i fas med sig själva och hotta rätt i livskarusellen.

Han var trevlig att lyssna på och sa många bra saker, bland annat relaterade han till sin bok Konsten att njuta av livet och ändå få saker gjorda.
Men det var det där sista som fick mig att skärpa uppmärksamheten lite extra mycket, att den som tar dagen som den kommer har misslyckats.
Jag förstod inte riktigt innebörden eller så får var och en ta till sig uttalandet och göra sig en egen uppfattning om eventuella misslyckanden. Själv har jag inte riktigt bestämt mig än om jag ska satsa på att fortsätta ta dagen som den kommer eller börja göra upp strategier och riktlinjer för att inte känna mig misslyckad. Borde jag känna mig misslyckad? Det är fråga jag nu måste ställa mig.
Suger på den angelägenheten ett tag till och återkommer senare med besked. Under tiden fortsätter jag i det spår jag valt att slå in på. Ta dagen som den kommer.

När vi vaknade i morse visste varken maken eller jag hur vi skulle spendera dagens timmar.  Först vid frukostbordet klarnade det, vi satsade på att besöka en handelsträdgård där det även finns ett ljuvligt café med ljuvliga anrättningar.
Mängder med nya växter är nu nedgrävda i vår trädgård. Perenner som ögongodis med färger som lockar allehanda små flygfän att slå sig ner mitt i härligheten.
Efter avslutat trädgårdsarbete gick jag bakom stugknuten och plockade en bukett vitsippor. Tar våryrsliga glädjeskutt.
Trotsar Olof Röhlander och tackar istället Gud för att jag har möjlighet att ta dagen som den kommer utan att på något sätt känna det som ett misslyckande.
Jag hinner med att göra det jag ska ändå...även om det sker först i morgon eller en helt annan dag...

#visomtardagensomdenkommer