Summa sidvisningar

söndag 26 juli 2015

Lena på Tjörn och en anpassad våtdräkt


Det händer att jag tar cykeln och trampar bort till vår lokala matvaruaffär. Kör genvägen för att slippa timmerbilarna som dundrar fram på Skärblackavägen mot pappersbruket där massaveden ska mätas in för att sedan omvandlas till pappersprodukter.
På denna genväg finns en nedförsluta som blir en uppförsluta på hemväg. Med en av matvaror tungt lastad cykel finner jag det alltid lämpligast att kliva av sadeln och promenera uppför lutan. När jag åter är på plan mark kan jag säkert köra hem mina varor utan att det hänt några missöden i cykelkorgen.

Jag tycker om att cykla, men i lagom takt. Vill hinna med att beskåda omgivningarna och om något intressant infinner sig stannar jag för att ta en extra titt. Kanske passa på att stoppa i mig något energigivande. Som choklad till exempel.
Någon som även gillar att förflytta sig mellan punkt A och punkt B sittande på tvåhjuling är vår Lena. Makens dotter och våra barns storasyster. Hon som ligger i hårdträning för Tjörn Triathlon. Vilket innebär att hon på en och samma dag, utan uppehåll, ska simma 1930 meter, cykla 90 km och löpa 21,1 km.
Antar att hon får både diplom och medalj när hon tagit sig över mållinjen.
Jag blir matt och svag i hela kroppen bara att tänka på bedriften.

Igår kom hon, Lena. På cykel. Från Närke till Östergötland. En resa på tretton mil. Hungrig på smörgås och med en skrikande kaffetarm. Lika glad och pigg som alltid. Efter kom hennes sambo. I bil. Han lika sugen på förtäring som hon.
Idag har de åkt hem. Han med ryggskott och hon med tankarna på att kanske cykla hem till Närke. Men det är möjligt att sambon behöver henne när ryggen värker så cykeln hängdes bakpå bilen. Men först hann de med en stärkande promenad medan vi dukade av frukostbordet och borstade tänderna.

Var jag tio år yngre, helst yngre än så, skulle jag följa med Lena till Tjörn. Simma, cykla och springa bredvid henne. Hon resonerade att  trots min höga ålder är det inte för sent att träna upp mig till nästa år. Lena, som aldrig ser några omöjligheter eller hinder i livet. Själv ställer jag mig mer tveksam. Så tveksam att jag inte ens tänker ge mig på ett försök. Det räcker att jag då och då cyklar till vår lokala matvaruaffär och köper en bit mjölkchoklad. Jag har dessutom ingen våtdräkt vilket behövs om jag ska utföra delmomentet simning i Tjörn Triathlon. Tror inte heller att det saluförs våtdräkter passande min kropp. Ty den behöver vara väl omfångsrik på mitten.

Lena har all nödvändig rekvisita som behövs. Är stark och vältränad. Om en månad är det dags. Sedan ska vi ta bilen till Närke för att titta på diplomet och fingra på medaljen.Så nära Tjörn Triathlon vi kan komma, maken och jag. Utan att ta ut oss totalt...

Lena is the winner, respekt!