Summa sidvisningar

lördag 30 april 2016

Den svärande monarken och en naken överraskning


Vi glömde att hissa flaggan igår. På vår sons födelsedag och allt. Tror inte att han ägnade vår flaggstång en enda tanke och talar vi inte om det så är ingen skada skedd. Men vi brukar sällan missa att flagga för våra familjemedlemmars bemärkelsedagar.
Idag är det allmän flaggdag. Inte har vi hissat fanan för det. Kommer säkert ej att ske i morgon heller.

Idag fyller någon är. Det är därför vi bör flagga, för att visa vår vördnad och hedra jubilaren. Men varför ska vi flagga och fira någon som inte inviterar oss på kalas. Vi har slutat med att fira födelsedagsbarn som inte tackar för uppvaktningen. Oavsett vem det gäller. Det blir enklast så för samtliga inblandade.

Den främste bland alla dagens jubilarer är vår konung. Han som svor i teve på bästa sändningstid. Som vilken ilsken hundägare som helst då jycken far iväg och vägrar åtlyda ägarens kommando.
Det skapade känslor. Läger bildades, för och emot kungliga svordomar i teve.
Sunt och mänskligt ansåg de som var för kungliga ord som kryddats, förfärligt menade de andra.

I Ring P1 i går ringde en dam från våra trakter in till programmet och på äkta östgötska förmanade hon producenten bakom teveintervjun att inte scenen med svordomar hade klippts bort. Fy tjyven och uschschalingen över att konungens undersåtar och svenska medborgare behövde få in något dylikt i vardagsrummen.

För mig får kungen svära hur mycket han behagar. I och utanför bild. Värre grejer har hänt, det är bara att vända blad och gå vidare.

I morse passade maken och jag på att fira att det är helg till lika Valborgsmässoafton.
Överraska mig, sa maken när vi vaknade och han sömndrucket stack in handen under mitt täcke och vidrörde mig.

Genast klev jag ur sängvärmen iklädd endast min hudkostym, drog på mig ett förkläde och tillredde en lyxfrukost med alla tillbehör såsom blåbärssmoothie, äggröra, nybakade frukostbröd enligt eget recept, heminlagd senapssill, exotiska frukter, olika sorters ostar med mera, med mera.
En hel timma tog det mig att framställa detta smakrika och makalösa frukostbord allt medan maken somnade om och i sömnen befann sig helt ovetande över vad som väntade honom.

Det här får inte bli någon vana. I morgon är det du som kokar våra frukostägg precis som vanligt, deklamerade jag och hängde undan förklädet i skåpet. Maken tittade på mig, log och såg hänförd ut.

Vilken trevlig morgon det blev. Undrar just hur dagen ska sluta efter en sådan här bra början. Det kan i vilket fall som helst inte bli sämre. Om det inte börjar regna när vi i kväll befinner oss vid Valborgsmässobålet vill säga. Det vore rent utav miserabelt.

Länge leve kungen och alla andra som fyller år idag. Jag bryr mig föga. Hurra, hurra.