Summa sidvisningar

torsdag 22 januari 2015

En taggig värld och ett glatt besked



Vi fick en hälsning från min svåger och svägerska i Frankrike. Fransoserna mår inte bra och utskrivningen av nervmedicin har ökat drastiskt efter den blodiga attacken i Paris berättade de i mejlet. Fullt förståeligt. Världen är taggig och hemsk. Våldet och hatet bara ökar, inte endast i Frankrike utan över hela världen. Sverige inget undantag.
Den Gud som vi tror på, oavsett religion och andlig benämning, måste två sina händer i vanmakt. De som ber om fred och frihet får inga bönesvar utan människan fortsätter att slå ihjäl varandra på alla möjliga tänkbara sätt. För min del tror jag inte att böner hjälper i denna hatiska värld vi lever i.

Har följt serien Fosterland och jag har svettats och frusit om vartannat.
"Vi är inga rasister men vi vill inte ha någon blandning av folkslag," ropar de främlingsfientliga grupperna i Grekland, Frankrike och Ungern.
Homosexuella i Ungern sover med vattenhinkar vid sina fönster i den händelse det kommer en brandbomb infarande under natten.
"Snart tvingas vi väl alla bära slöja," säger den kvinnliga Sverigedemokraten och delar ut flygblad utanför mataffären och uppmanar alla att kryssa i henne till kommunalvalet.
"Vi måste stoppa invandringen," fortsätter hon som är född i Polen av polska föräldrar som flyttade hit för att få ett bättre liv åt sig själva och sin dotter.

Fredrik Önnevall förbarmade sig  över en 15-årig pojke. Hjälpte honom till Sverige. Pojken gladde sig åt att slippa bomber och död. Så fram mot att kunna få vara ute, gå till sjön och bada och få bli svensk medborgare.
Han har fått kritik för sitt handlande, Fredrik. Kritik över att ha räddat ett barn från ett ovisst öde. Han har visat mod på en mänsklig handling som borde vara självklar.

Läste idag i Dagens Nyheter: Bildt smugglade ut dödsdömd student!
En hemlig operation som utfördes år 2009 när Carl Bildt reste till Kabul. Studenten fick följa med i det svenska regeringsplanet som satte fart mot Oslo.
All heder åt Bildt som tog en enorm risk för denne student!

Världen är taggig men vi är även taggiga mot varandra. Vi som lever i fred. Som har allt vi behöver. Som lägger oss om kvällen utan att behöva vara rädda. Vaknar utvilade och rostar vårt bröd, brygger vårt kaffe och sitter vid frukostbordet och läser om världens ondska i morgontidningen.
Avundsjuka och missunsamhet skapar onödiga konflikter, petitesser långt från det som händer runt omkring oss. Vi mår dåligt av välfärden helt enkelt, vi som har det så bra och inte saknar något.

Mitt i all bedrövelse som media dagligen matar oss med fick vi idag ett glädjande besked. Ett bevis på att det finns kärlek och godhet mitt ibland oss. Vi passade på att fira ordentligt med en stor semla från vårt lokala hembageri. Det finns alltid någon anledning till att vi behöver äta semlor! Därför äter vi denna läckerhet så fort tillfälle ges. Nästan varje dag om sanningen ska fram.

"Mer semlor åt folket!"