Summa sidvisningar

torsdag 7 april 2022

Småkrypexperter och en felaktig konversation


 Jag är med i några för mig intressanta grupper på Facebook. Bland annat en där olika sorters växter avhandlas. Bilder läggs upp för ögonfröjd med även för att få hjälp och råd kring allehanda kryp som bosatt sig i älsklingsblomman. Tipsen är många och stundom uppstår en kraftfull ordväxling bland växtentusiaster och självutnämnda experter. 

En grupp jag var med i men lämnade var en stickgrupp. Anledningen till avhoppet var att en stickkunnig begett sig till Rusta för att köpa garn. Nöjd med sitt köp ville hon dela med sig av fyndet i gruppen. Det blev totalt kaos. Och vi fick lära oss att aldrig någonsin sänka oss så lågt som att köpa garn på Rusta. 
Som sagt jag hoppade av gruppen och har nu under några månaders tid stickat sju tröjor. En till var och en av våra barnbarn. Av garn jag köpt på Rusta.

Sociala medier är skyddslöst. Där kan vi häva ur oss otidigheter till för oss helt okända människor. Jag håller en låg profil och ge mig sällan in i diskussionerna för även om jag har rätt i mångt och mycket så slutar det alltid med att jag har fel.
På tal om kontakten med okända människor så skickade jag i morse ett sms till en av våra trädgårdskunder. Berättade att idag skulle hon få sina träd beskurna och att hon som trogen kund skulle få en liten förmån.
Toppen! Svaret kom snabbt. Från en för mig okänd person i Västerås. Som hette Carolina.  Inte Gun. Jag blev för ovanligheternas skull förlägen. Det tog mig en bra stund att få fram det rätta telefonnumret som ledde mig till vår trogna kund.

Nu kunde historien slutat här. Med ett vänligt ursäktande till Carolina i Västerås men en del av förmiddagen har avsatts till en synnerligen trevlig smskonversation två okända människor emellan. Och en förfrågan om att åka till Västerås för att utföra trädgårdsarbete. Erbjudandet avslogs på grund av allt för hög framkörningsavgift.
Det är inte svårt att skapa kontakter även om de är tillfälliga och uppstått på grund av en fel inmatad siffra. Bara den rätta inställningen finns. Jag kunde lika gärna fått en avhyvling och tillsägelse att som receptionist i en trädgårdsfirma hålla ordning på siffrorna. 
Vi avslutade det hela med att tacka varandra för en trevlig konversation och önskade varandra all lycka till med allt det vi ägnar oss åt. 

Jag känner mig glad, upplivad och nöjd med att tekniken inte alltid är av ondo.