Summa sidvisningar

söndag 4 maj 2014

Tjuvkika och schyssta produkter för män



Vi har nog alla gjort det någon gång. Fast mycket diskret med rädsla för att bli påkomna. Det moraliska inom oss säger ifrån på skarpen men nyfikenheten tar överhand och vi öppnar försiktigt badrumsskåpet. Som inte är vårt eget utan tillhör värdfolket som inviterat oss på middag. Låter vattenkranen rinna lite extra mycket och hoppas på att ljudet inte tränger ut genom den låsta badrumsdörren. Knepigast blir det om badrumsskåpet är konstruerat på så sätt att man måste dra hela dörrspegeln åt sidan, det kan skapa ljud och när vi uträttat både behovet att kissa och behovet att tjuvkika kan värdinnans ögon avslöja att hon bildligt talat hittat gästens fingrar i hudkrämsburken.

Jag läste någon stans att det är ett kvinnligt fenomen att inte låta bli att snoka bland krämer och flaskor när hon är bortbjuden. Kanske ligger det i den kvinnliga naturens intresse att se efter vad hennes medsystrar har för mirakelkrämer som döljer hudens skavanker så väl. Det går visserligen att fråga men misstänksamheten ligger lite på lur, är det en billig kräm från ICA:s hudvårdshylla eller är det en mer exklusiv produkt som passar de mer tjocka kreditkorten. Det går aldrig så noga att lita på upplysningar om man inte själv tar reda på fakta.

Men nu måste nog även kalasets värd lägga undan nästrimmern på ett säkrare ställe så inte hans manliga gäster förstår att näsborrarna som till synes är oklanderligt rena från generande hårväxt i själva verket är lika perfekt plockade som värdinnans smala ögonbryn.

För nu finns grooming endast för herrar. Produkter framtagna för problemhy av alla de slag, doftvatten som kan stänkas både här och där, ansiktsskrubb som rengör på djupet, krämer för mogen hy, blandhy, fet hy och helt normal hy samt oljor att smörja in skäggväxten med.

Skägg är högsta mode just nu och det måste groomas lagom och med stor omsorg. Skägget skall skrubbas regelbundet och sedan smörjas in med skäggolja medan en längre skäggfrisyr hålls på plats med mustaschvax.
För att konturraka hakans ansiktsbehåring så de skarpa kanterna blir helt perfekta behövs ett singelrakblad, därefter ett transparent rakgel. Om det råkat uppstå blodvite avhjälps det lätt med ett alunstift som stoppar blodflödet.

Männens hud- och hårvård är lika avancerat som kvinnans och de manliga produkterna måste ta lika stor plats i badrumsskåpet som de kvinnliga.  Dofterna blandas mellan maskulint och feminint så även badrumsskåpet ingår numera i vårt jämställda samhälle.

Så nästa gång det hålls en bjudning i det egna hemmet, då kanske kranen över handfatet spolar lite extra länge och den manlige gästen kollar efter om det finns några schyssta produkter i skåpet!