Summa sidvisningar

fredag 1 april 2016

Glittrande vatten och forskaren i Torsby


Morgonen började precis så som april månad sig bör. Ihållande snöfall som bäddade in krokusarna i ett smältande vitt täcke. Jag gjorde mig inga större bekymmer. Är det inget annat än ett litet snöfall första dagen i april som tynger sinnet går det att härda ut.  Det är i alla fall min bestämda åsikt.

Och mycket riktigt. Solen kom och inget skidåkande blev det av. Inte heller hann jag med att krama snön till en snöboll. Istället gav jag mig ut på en biltur, tvärs över Bråviken. Med färja. Bedårande vackert trots att jag befann mig först i bilkön och inte såg annat än bommen som ger den båtburna bilisten tydliga instruktioner hur det ska gå till på en färjetur över Bråvikens vatten.

Under den korta resan till fast mark hann jag tänka att det idag är den 1 april, den stora skojaredagen. Lurendrejarnas dag. Som om det inte finns nog av lurendrejare mest varenda dag.
Enligt dagspressen har det öppnat en ny flyglinje. Mellan Norrköping och Linköping. I morgon är den flyglinjen nedlagd på grund av passagerarbrist. Så är det med den saken.
Jönköping ska en dag som denna ha fått en ny landshövding. Nämligen Lena Philipsson och i värmländska Torsby har en forskare tillsammans med en Icahandlare löst gåtan hur människan ska klara av att smälta cellulosa. Världssvälten ska utraderas med Extreme Fiber Flakes som består av gran- och tallflis.

När något av våra barn, minns ej vilket, gick i skolan möttes de av en hälsning på "svarta tavlan" där läraren präntat en tydlig text om att det fanns en hel låda kokosbullar att hämta på expeditionen. Glada i hågen gick några från klassens elever dit för att hämta dessa goda bullar med förhoppningar om att klassen skulle få smörja kråset. Snopna lommade de tillbaka utan godsaker men utskrattade av expeditionsbiträdet.
Inget är så ljuvligt som en ljuvlig hämnd. Eleverna suddade ut lärarens text och ersatte med en egen.
"Vi åt så många kokosbullar att nu har vi fått ont i våra magar och valt att lämna klassrummet. Ja till och med valt att lämna skolan för denna dag och ämnar bege oss hem för att kurera oss. Hej då och ha en bra dag, läraren".

Det blev varken lapp hem till oss föräldrar eller kvarsittning. Läraren fick stå sitt kast. Det kallar jag för ett riktigt bra aprilskämt.