Summa sidvisningar

måndag 15 september 2014

Färgsammansättning och gofika


"Jag ska gå på val farmor" sa stortvillingpojken när han telefonerade till mig under gårdagen.
Så bra att barn lär sig att gå till vallokalen i unga år.

Valvakan var lång och skakig. När jag gned sömnen ur ögonen i morse låg jag och kände efter hur det var att vakna upp till en ny regering. Kroppsligt kände jag inget speciellt, däremot mentalt. Oro och osäkerhet som jag delar med många denna dag, det märks inte minst i sociala medier.

Frågor om hur det kunde hända dyker upp hela tiden. Hur kunde SD få så många röster? Men egentligen är det inte konstigt, invandrarpolitiken har skötts dåligt. Många ser kritiskt på att andra som inte är födda här tar våra jobb och bostäder.

Undrar vad den taxikörande hjärtkirurgen från Irak tänker...... Kanske tänker han att det är tack vare  honom, hans bröder, systrar, släkt och vänner som Åkesson fått draghjälp.
Nej det tänker han inte. Han är nog också rädd där han sitter och kör runt sina kunder med tickande  taxameter så hans arbetsgivare får ordentligt med kosing. Någon läkarlön kommer han inte upp i med det arbetet.

Missnöjespartier får ofta väljare på sin sida. Men den här gången är missnöjespartiet av den grova kalibern, sådana vi inte vill ha i vår regering. Vi som inte röstar på dem. Men tydligt är att det finns smygrasister över allt. Till och med i Skärblacka med omnejd........

Nu ska Åkesson i tidigt skede fälla den statsminister som ännu inte blivit formellt utsedd och godkänd som statsminister. Det börjar ju bra. Han får mycket att tänka på nu Löfven. Han ska fundera ut en färgsammansättning där alla färger inte vill vara med. Så ska SD isoleras med hjälpa av alla andra partier. En budget ska läggas fram, även den ämnar Åkesson sänka med omedelbar verkan.

Det är en sorgens dag i dag. Jag tror jag gör som Reinfeldt jag hoppar av allt i hop. Det ska visst Anders Borg också göra.

Och Löfven får kanske börja sin karriär med att ta några dagars ledighet och sköta om sin migrän. För huvudvärk av värsta sorten lär han inte slippa undan.

Festligheter med gofika som sonen med familj bjöd på efter utförd röstning var gårdagens enda höjdpunkt.