Summa sidvisningar

söndag 12 oktober 2014

Tre damer och nya jeans



Bland det värsta jag vet är att ställa mig i en provhytt för att prova ut kläder jag eventuellt tänker köpa. Bara det där med att klä av sig för att sedan klä på sig, klä av sig igen och slutligen dra på plaggen jag tagit på mig hemma på morgonen gör mig svettig redan vid första tanken. Har jag sedan otur måste proceduren upprepas tills dess att jag hittat rätt storlek och passform.

För det mesta tar jag plagget och håller upp det framför  mig för att på så sätt kolla om det passar i längd och omfång. Det sista kan vara ganska vanskligt för vid hemkomsten kan det visa sig att det fattas lite tyg i den nya blusen. Jag muttrar att det skulle ha varit lite mer i bakstycket...

I går stod jag utanför provhytten. På rätt sida denna gång. Som smakråd åt maken, han skulle köpa sig nya jeans. Tre provhytter på rad och vid glipan mellan golvet och de tre skynkena gick att urskilja håriga ben med ankelsockor prydligt uppdragna.
Jag flankerades av ytterligare två damer som tillhörde var sitt benpar med ankelsockor.

I specialbutiken för jeans hängde även damkläder på ställningar och vi sneglade åt det hållet. I tyst samförstånd drog vi oss bakåt, fingrade på blusarna och lyfte av dem från stängerna.

"Hallåååå, är du där?" Det ropades med manliga stämmor. Blusarna hängdes snabbt tillbaka och vi rusade mot skynkena för att assistera. Var och en noga med att hålla ordning på vilken provhytt vi kunde sticka in våra huvuden i.

Utprovade byxor stacks ut av manliga händer och vi överlämnade dem till försäljerskan som stod beredd med andra par i andra färger och storlekar. Hon var suverän på att hålla ordning på vilken herre som skulle ha vilka byxor. Och vi fruar assisterade och var noga med att ingen kunde se in till männen i kalsonger.
Ankelsockorna hade kanat ner en smula.

Vi log och nickade mot varandra, sneglade mot damblusarna och fortsatte assistera.

Affärens röda fåtölj i plysch som oftast tar emot manliga bakdelar stod tom.

"Köp de du vill ha och tycker om."

"Köp inte de dyraste."

"Jag tycker inte att du ska köpa byxor i den där färgen."

Tre repliker från tre damer.
Det var herrarnas dag.

Maken köpte sig två par jeans. De han tyckte bäst om. Jag höll hårt i den vita blusen jag inte provat. Glada och nöjda åkte vi hem och konstaterade att vi är väldigt bra på att köpa oss nya kläder.