söndag 5 februari 2017

Det stora spektaklet och en litterär resa


Nu det stora spektaklet dragit igång. Vi delar in oss i två läger där åsikterna går isär. I de sociala medierna refereras det för och emot.
För att citera vår son, "Det finns ingen dålig musik. Det är endast lyssnaren som tolkar den olika."
Kan ligga något i det.

Jorden fortsätter dock att snurra runt solen. Världens ledare tycker också till. Sätter upp egna regler och lagar. Lagar som förstärker det förtryck som redan finns.
Runt, runt snurrar jorden. Var och en ser till sitt och kämpar på. För och emot.

Vi, dottern, sonsambon och jag skulle börja i gospelkör. Har sett fram emot gemenskap i sång och glädje. I min mejlbox ligger övningstillfällen och stämövningsfiler.
Så blev plötsligt körledaren allvarligt sjuk. När jag såg honom och Blacka gospel på teve igår drog ett köldstråk genom mitt hjärta.Vi är många som tänker på körledaren och hans familj.

Vårt lilla samhälle visades upp på bästa sändningstid i SVT.  Känd för sitt pappersbruk och reggaefestival. Nu är Skärblacka en förstärkt prick på vårt jordklot.

I den värmländska kommunen där jag är uppväxt sitter Hamid. Mitt i stadens centrum med läpparna egenhändigt hopsydda sitter han och hungerstrejkar. I protest mot att han ska utvisas till Iran.
Ett försök att vädja till Migrationsverket.
Till vilken nytta, tänker jag.
Människor kommer och går runt Hamid. Upptagna med allt sitt egna.

Jorden fortsätter att snurra. Liksom mina egna tankar. På det som är bra och det som är mindre bra.
Försöker att låta det som ger mig glädje ta överhand.
"Glöm aldrig allt det goda", säger vår dotter och jag anstränger mig för att lyssna.
Ser fram mot hennes och min resa. De litterära resorna som jag gjort tidigare. Nu är det hon och jag som ska återupprätta traditionen. Resa tillsammans och lyssna till olika författare och deras litterära skapande. Något som bidrar till att ge mig glädje och goda tankar.

Vad som än har skett och vad som än sker snurrar jorden vidare och vi med den. Det är bara att klänga sig fast och göra allt för att goda skördar ska växa upp ur myllan. Det kan inte bli missväxt varje år.