Summa sidvisningar

måndag 28 oktober 2013

Diesel i tanken och ögon på skaft



Det händer ibland att man råkar ut för missöden, en del små men en del lite större och allvarligare med dyra och tråkiga efterföljder. Ibland är man själv källan till den uppkomna situationen och får stå där med skammen och en lärdom rikare för att inte upprepa samma misstag en gång till.  Oförstånd och klåfingrighet hos små barn kan ställa till bekymmer, som till exempel när det måste undersökas om det går att stoppa pengar i bilens inbyggda cd-spelare eller om mormors läsglasögon kan ändras till bättre passform.

Precis i början av maken och mitt förhållande skulle vi bege oss ut på en bilfärd. Under resans gång behövde vi tanka och maken gick ur bilen vid närmaste mack, skruvade av tanklocket och tankade bilen full. Med diesel. Mackföreståndaren rev sig i håret och frågade med bekymrad min om just den bilmodellen verkligen gick på diesel. Vilket kunde konstateras att så inte var fallet.
I går hade vi besök av en släkting på maken sida, en nära släkting, maken och han har båda samma föräldrar.
På färden mot flygplatsen för resan hit visade mätaren på instrumentpanelen att det började bli tomt i tanken varpå makens släkting gick ur bilen vid närmaste mack, skruvade av tanklocket och fyllde på tanken. Med bensin. Det gick att konstatera att just den bilmodellen går på diesel.
Det gäller att verkligen ha ögonen på skaft när en bil ska tankas!

Idag har maken och jag varit på vår höstresa till IKEA. Varuhuset var välfyllt med skollediga barn och deras föräldrar. Trångt och varmt i kön till den hägrade chokladpuddingen. Efter att ha pausat i restaurangen fortsatte vi vår vandring bland möbler och köksutrustning. I avdelningen med husgeråd och porslin tar jag ett steg i fel riktning och river ner en hel stapel med fina vinglas. Ljudet när flera tiopack med glas når golvet är väldigt speciell. Diskret är en grov överdrift och känslan av att stå i händelsernas centrum är också väldigt speciell.

Jag förstår hur damen i vår affär kände sig häromveckan när hon tappade en stor glasburk med äkta majonäs precis bredvid utgången vid kassorna. Allas blickar som dras till den olycklige och en enda tanke som enas mellan varandra: "Tack och lov att det inte var jag!"