Summa sidvisningar

måndag 6 juli 2015

Mogna blåbär och goda grannar


Blåbären mognar. Likaså de röda vinbären. Det stundar bärplockning, syltning och saftning. För husbehov. Önskar att den där jordkällaren var iordningställd men det är just nu stiltje på den fronten.
Krävs en grävmaskin, säger maken och letar på internet efter något som kan passa. Den förra maskinen sålde han till Muskö. Vilket han bittert kan ångra eftersom det är ont om grävmaskiner på marknaden för tillfället. I alla fall i en passande prisklass.

Två stycken harvar kunde han dock ha fått hemlevererat om det velat sig väl.
Det ringde en man i vintras på min mobiltelefon. Från Finland. På knackig svenska berättade han att lastbilen med de två harvarna nu var på väg hem till oss. Eftersom jag är till viss mån språkkunnig då det gäller grannlandets märkliga sammansättning av bokstäver tog jag till glädje för finnen fram dessa kunskaper, även om jag inte vet vad harv heter på finska. Men han visste vad det heter på svenska så vi körde på något vis inte fast i konversationen.
Jag tackade ödmjukast för informationen om leveransen men några harvar kom aldrig hem till oss. Lite synd för det hade väckt en stor portion av nostalgi. Endast nostalgi ty några åkrar att harva har vi inte längre. Men maken som gillar att göra affärer kunde ha slagit sig in på banan som harvförsäljare, om inte annat.

Grekland har röstat och de har röstat NEJ. Två val hade de. Ja eller nej. Jag förstår inte riktigt vad valen bestod i och det är väl knappt så att någon annan heller förstår det. Nyhetsläsarna i gårdagens Rapport sa att nu är det spännande, det lutar åt ett nej men de sa inte nej till vad. Ursprungsplanen i röstandet finns inte längre kvar om jag fattar rätt men ett nej kan ibland vara bättre än ett ja. Beror helt och hållet vad saken gäller.

Det finns många nej-sägare. Som säger nej till allt och alla. Även om ett ja passat bättre så är det bäst att ta det säkra före det osäkra och säger vi nej så blir det inget av något.
Nu kommer i alla fall Putin sättande och då kan det aldrig bli bra. Om katastrofer kan förvärras till ännu större katastrofer blir det så om Putin träder in i på scenen.

Nu märks det varför det är så bra att betala skatt och göra rätt för sig. Lån ska återbetalas och räntorna där till. Hör till hyfs och fason och rikets säkerhet.

Nu ska jag gå till grannen och prata Grannsamverkan. Det hör också till säkerheten. Hos oss i vårt område gör sig inga banditer besväret. Här håller vi samman och hjälper varandra så inget händer. Grannsämjan är god och gemytlig. Vi säger aldrig nej till varandra om hjälp behövs. Alltid bara ja. Känns riktigt, riktigt bra!