Summa sidvisningar

torsdag 2 april 2015

Flygande damer och färgglada ägg


Skärtorsdag. Den dag, enligt evangelisterna, som Jesus tvagade lärjungarnas fötter. Tyckte de nog var skönt om de tyckte lika som jag tycker. Att gå till fotvården är en lisa för skälen. Nu var Jesus ingen fotvårdsspecialist av det slaget vi tänker på utan han gjorde det av ren och skär(torsdags) kärlek till sina lärjungar då han visste att det som komma skall var nära förestående.

Tyvärr händer det alldeles för sällan att jag gör det, går till fotvården. Vet inte heller vart jag ska gå för den jag gick till för 15 år sedan har slutat. Kanske av ålderdomsskäl, vad vet jag. Borta är hon i alla fall så nu får jag fila hälarna med pimpsten själv om det ska bli något av det hela.

Några flygande damer har jag heller inte sett till. Varken stora eller små som tigger av mitt påskgodis. Kommer de har de inget för det, jag har själv glufsat i mig det jag köpte i vår lokala matvaruaffär för ett par timmar sedan. Så det blir till att införskaffa nytt om vi ska snaska i påsk.
Såg förresten att vårt hembageri ställt i ordning en parkering för kvastar när vi var där och fikade igår. Kan tänka mig att hembageriet är en viloplats för kärringarna på kvastar och där kan de stanna för vår bagerska är en fena på att röra ihop läckra bakverk.

Så var det det där med påskägg till barnbarnen. Nu är som sagt allt godis slut så jag får hitta på något annat. Och som den finurliga mormor/farmor som jag är så har jag köpt fröpåsar som jag ska lägga i de färgglada äggen av hård papp.
Krasse och solrosfrön. Det tror jag blir uppskattat. De är mycket trädgårdsintresserade våra barnbarn.
Speciellt uppvisade småtvillingarna talang i att skörda under förra årets odlingsperiod. Det de dock inte visste var att grönsaker, tomater och bär måste mogna först innan det är dags för skörd. Jag kunde höra små frustrerande jämmerläten från föräldrarna när det minskade i trädgårdsland och på bärbuskar. Småtvillingarnas storasyster är mer av den förnuftiga sorten så hon gick mest omkring och blev hänförd över allt som växte upp från till synes ingenting.
Stortvillingarna är även de hängivna trädgårdsmästare för de kan köra både motorsåg och gräsklippare samt utföra vattning med liten vattenkanna.
Så det här med blomsterfrön i påskäggen tror jag blir en succé och påskens höjdpunkt.

Lite allvar samt påskens egentliga mening blir det också för vår del. Lite kyrkbesök för det andliga och styrelsemöte om områdets blivande avloppsfråga som verkar vara löst från myndigheternas håll ska vi hinna med mellan varven av gravad lax, ägg, Janssons och sillbitar.

Förmiddagen har gått i ett rasande tempo som mitt liv gör mest hela tiden nu för tiden. Eftermiddagen har jag unnat mig rast och vila i soffan, det kändes ovant för det händer allt för sällan. I en pensionärs kalender räcker dagarna inte till. Är det inte det ena så är det något annat.

Sisådäringa sa kärringa, nu är det i alla fall påsk och den innehåller allt från det gudomliga till det mer mänskliga. En riktigt trevlig helg enligt mitt tyckande. Påskliljor har jag också inhandlat och de lyser så gult och fint på köksbordet.
Allt kan börja, jag är redo!