Summa sidvisningar

måndag 27 januari 2014

Trender och vetegräs



Jag läste att det är trendigt att odla sin ansiktsbehåring, i alla fall för det manliga könet. Själv rensar jag överläppen med pincett för att slippa från irriterande strån som envist beslutat sig för att ha slagit rot där för evig tid.
Pyjamastrenden är just nu aktuell och het och beger man sig till New York är det trendigt att slinka in på en "hidden bars" som ligger dold bakom någon oansenlig dörr, kanske beläget i på en sliten gata kring Bowers som är coolast i staden.

I morse upptäckte maken och jag en ny trend tack vare etiketten på flaskan med apelsinjuice. För den invigde är det kanske inget nytt  men för oss vardagsjuicedrickare fick vi googla fram vad nyheten innebar.

"Drick mer grönsaker" löd uppmaningen och efter att ha studerat pålysningen lite extra noga så rekommenderades ett dagligt intag av pressad vetegräs.

Trots våra agronomiska kunskaper gällande veteodling fick vi konsultera google och informationen om vetegräs gav att det är ett livsmedel som framställs från hjärtbladen av vete och heter Triticum aestivum på fackspråk.

Min journalistiska nyfikenhet drev mig ett steg längre så jag ringde helt enkelt upp Brämhults Juice AB och frågade hur de fick ner det pressade gräset i sina flaskor.

Stina på Brämhults berättade glatt att ett lantbrukarpar i Marka Ljungby har satsat på vetegräsodling i sina växthus, Det odlas precis som krasse, på stora brickor utan jord och skördas efter nio dagar. Stina får sedan lådor levererat till sitt juicepresseri och vetegräset får sin behandling genom en skruvpress och kommer ut på andra sidan i ett grönt och rinnande tillstånd. Lyriskt berättade Stina att det doftar som en nyslagen gräsmatta en vacker sommardag när hon vevar runt på skruvpressen.
För att få extra smak pressas färsk fänkål och äpple för att blanda ut den gröna juicen och att blandningen smakar ljuvligt.

Och - tillägger Stina - det är trendigt att dricka vetegräsjuice!

Nu ska en flaska flytande vetegräs inhandlas och vi ska varva den vardagliga apelsin- och tomatjuicen med en ny och trendig hälsodryck.