onsdag 27 maj 2015

Syrensaft och djupa urringningar


Nu är även maj månad snart avklarad. Och det är en rekordmånad. Inte sedan tio år tillbaka har det varit så här kallt så snart är rekordet ett faktum.
Kylan har i alla fall inte hindrat syrenerna att slå ut i fullaste blom. Vilket är glädjande på många sätt och vis. Doften, ögonfröjden och den goda saften som jag gör på de blå blommorna. Har satt hela åtta liter saft idag. Det gick åt åtta citroner vilket motsvarar lika många liter hett vatten, sjuttio blommor, sjuttio gram citronsyra och fyra kilo strösocker. Ska stå svalt i fem dygn innan blommorna och citronskivorna silas bort och härligheten tappas på flaskor. Varsegoda, det var receptet, bara att sätta igång tillverkningen.

Vädergudarna och meteorologerna lovade sol på förmiddagen och regn klockan 14.00. Förmiddagens löfte hölls men nu har klockan dragit över två timmar så helt säkra är de inte de där väderspåmännen. Dock har svarta moln tornat upp sig, kanske blir det åska i samband med regnet.

Mullrar gör det väl snart när ryssen drar in över vårt land. Jag säger inte om utan när. Det är antagligen bara en tidsfråga innan vårt försvar mäktar med att få ryss-styrkorna att vända ute på Östersjön och i vårt luftrum. I en undersökning som gjorts anser 41 % att vi ska med i Nato medan
34 % anser det som onödigt. Kanske en könsskillnad i röstningen? Det lär vara de svenska männen som innehar ryssrädslan.

När jag ändå är inne på det här med manligt och kvinnligt. Nu måste tyska damlandslaget i fotboll bevisa att de är kvinnor och inte män för att få vara med och sparka boll i VM. Hur det ska gå till törs jag inte ens tänka tanken, men enligt källor med insyn i det manliga och kvinnliga könet ska det visst räcka med ett medicinskt utlåtande.
Rena rama galenskapen enligt mig som inte begriper mig på fotboll något nämnvärt. Men det ska ha något med för höga halter av testosteroner att göra huruvida en kvinna klassas som man eller ej.
Vad händer om en man har en låg testosteronhalt? Som en kvinna ungefär.

Ett annat dumt påfund som en schweitzare med god kunskap i damfotboll har hittat på. Han anser att de bollsparkande kvinnorna bör klä sig i tajta byxor och djupa urringningar. Bara för att öka på attraktionskraften en smula. Han vill tydligen ha pinuppor på planen, inte några testosteronstinna kvinnor som äger och levererar. Det är en konstig värld vi lever i.

Själv har jag inga problem med höga halter av testosteron. Inte heller längre höga halter av de hormoner som alltid funnits där. Har till och med märkt att adrenalinnivån sjunkit drastiskt på senare år. Det är bara att luta sig lugnt tillbaka och känna sig tillfreds med att åldern har tagit över ungdomens roll. Rätt så behagfullt kan jag tycka. Jag räds varken ryssen eller åskan. Eller spelar fotboll och måste bevisa mitt rätta kön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar