måndag 8 juni 2015

Nyskördat och ett bananskal på linsen


"Som jag sår får jag skörda."
Nu har det äntligen blivit dags att dra upp rädisorna ur grönsakslandet. Snart är även jordgubbarna mogna. Vi satte nya plantor i våras så någon större skörd blir det antagligen inte att räkna med.
Jag är grymt avundsjuk på dotterns och hennes mans persikoträd. Det blommade gudomligt vackert i våras och nu bär den frukt. Visserligen ännu små och oansenliga persikor men det lär bli ett stort persikokalas om frukterna mognar i denna kalla sommar vill säga.

Några längre cykelturer blir det nog inte för vår del i år. Normalt sett brukar vi packa cykelväskorna med läckerheter och nödvändigheter och ge oss ut tidigt på morgonen för att komma hem när solen dalar. Cyklar i sakta mak och rastar ofta. Annars finns risk att maten surnar och chokladen smälter. Men vem vill göra cykelutflykter när vädret inte kan bestämma sig...

Bananer är bra att ha med sig när vi gör dessa energikrävande eskapader. En banan, som för övrigt är ett bär och inte en frukt,  ger energin tillbaka, Har dessutom ett högt näringsvärde, innehåller inte kolesterol men är sprängfylld av olika och nyttiga vitaminer.

Men, nu misstänker jag att den som äter bananer kan löpa risken att bli imbecill. Vitaminerna till trots. Om det behövs en enstaka banan eller en hel stock för att drabbas av total brist på omdöme kan jag däremot inte uttala mig om.
Faran med att äta banan och tappa vett och förstånd har tydligt visat sig då vår folkkäre och idoldyrkade Zlatan tog sig en banan till mellis mellan bollsparkandet. Smaskande, för jag förmodar att han smaskade ty det är stört omöjligt att äta banan helt och hållet ljuslöst, släntrade vår folkkäre och idoldyrkade  stjärna över den perfekt friserade fotbollsplanen. Endast skalet återstod när han kom fram till gräsmattans kant. Någon papperskorg fanns inte att tillgå, tror inte heller att vår kung av den runda bollen tittade efter någon för den delen. Däremot såg han en tevefotograf som satt och kikade genom sin filmkamera. Vad passar då inte bättre än att lägga det kletiga bananskalet direkt på kameralinsen?!?! Tänkte Zlatan och skred till verket.
Fotografen verkade först tagen på sängen när det plötsligt blev svart i kamerarutan. Han tittade upp och fann Zlatans tomma bananskal som prydligt dinglade från linsen.

Så gör en folkkär idoldyrkad fotbollsstjärna och glorian sitter där den sitter. Fast förankrad. För vem törs påpeka det olämpliga i handlingen? Han kanske blir arg och vägrar sätta några mer mål. Då blir vi utan och står där som förlorare. På grund av ett bananskal.

Tevefotografen fick i sin tur leta reda på en papperskorg för att befria sig från Zlatans gula skräp som varit viktiga mineraler och vitaminer i bananform. Sen fick han putsa linsen. Tur det inte var en persika han åt, då hade möjligtvis linsen blivit repig. Eller gått sönder...

Länge leve fotbollskungen Zatan, förlåt jag menar Zlatan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar