onsdag 26 augusti 2015

My pink suitcase and the camera


Läste i morse att den 26 augusti 1946 blev engelskan det första främmande språk som svenska skolbarn fick lära sig.
Nu kan barn före skoåldern engelska. Att de behärskar språket är en klar överdrift, men de använder det omedvetet i talet.
"Fuck you" har jag faktiskt hör ett litet barn säga till ett annan litet barn när en familj beställde mat på Mc Donalds. Barnen ville ha chessburgare och en slatt garlic sauce, upplyste de sina vårdnadshavare om. Så nog kan de små liven engelska allt.

Själv är jag lagom bevandrad med uttalen. Förstår nog bättre än jag talar. Har hört sägas att jag talar engelska sammanbitet. Vad det innebär har jag aldrig fått någon förklaring till. Kanske spänner jag käkarna i nervositet att säga fel. En del ord kan betyda något helt annat än vad jag ämnar säga. Pinsamma situationer kan uppstå och det vill jag på mitt sammanbitna sätt förhindra.

Nu ska jag dock få användning av mina engelska kunskaper ty dottern och jag åker till London över weekenden. Vi ska göra en weekendresa. Bara vi två. Småtvillingarna, deras storasyster, pappan i huset samt ledarhunden och min make får stanna hemma. Barnen har fått sina råttor, som faktiskt var mycket söta fast det tar emot att erkänna det, så de har att dona med. De ska visst tämja de nytillkomna husdjuren och det ska bli spännande att se om det blir några cirkusråttor av dem.

Två gånger tidigare har resan gått till London därför bör jag hitta till Covent Garden i alla fall. Jag rotade i min handväska och hittade en stadskarta som jag ämnar packa ner i resväskan.
Ett frilansjobb har jag dessutom lyckats nosa reda på så Londonweekenden blir inte endast en nöjesresa.

Våra boardingcard  har jag skrivit ut och de ligger tillsammans med mitt passport i en plastic folder och jag ska lägga ner allt i min pink suitcase tillsammans med min found city map. Någon makeup bag behövs inte för jag har inte så många sådana attiraljer. En toothbrush och en liten tub med toothpaste samt en soap räcker länge för freschören. Ett par ombyte med t-shirt och en sweater i händelse av väderomslag kanske även behövs packas ner. Och extra ombyte av underwear så klart. Min mamma säger att det är noga med dessa plagg utifall att sjukhus måste uppsökas.
Hon är för övrigt mycket orolig över vår resa för hon fruktar terrorister.

And my camera, of course. Den måste alltid hänga med för jag är inte så bra på att fota med min camera phone. Kanske vi ändå tar en liten selfie med den för att lägga upp på Facebook, som sig bör.

Resväskan ska ha gott om utrymme eftersom vi kanske shoppar loss en aning. När vi nu ska åka på en weekend till London.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar