torsdag 13 oktober 2016

Farliga skuggor och lösspringande zoombies


Besökte grannkommunen i morse. Gofika med en kommunalpolitiker, som alltid när hon och jag möts. Block, penna, kamera och inspelningsapparat bredvid var sin kopp kaffe och uppdukade söta bakverk på vit assiett. Vi är båda förtjusta i den som förgyller smaker och avbrott i vardagen. Mest är det hon som uppskattar ett avbrott från skrivbordet misstänker jag. Själv kan jag göra avbrotten när helst det behagar. Jag är min egen chef och förvaltar chefskapet därefter.

När kaffekopparna var urdruckna, samtalet över och disken prydligt uppställd på den anvisade platsen for jag till Vibjörnparken. Promenerade i sakta mak. Det krasade under skosulorna av nedfallna ekollon och prasslade om bruna löv som liggandes på marken väntar på förmultning. Några hundägare manade huttrande på sina skyddslingar att utföra behoven. Att ha hund är trevligt men det är trevligare att vistas inomhus i värmen än att rasta jycken. Det är i alla fall min personliga åsikt.

En tom och kvarglömd konservburk vittnade om att sommarens picknick i parken är förbi. De vackra höstfärgerna till trots, jag saknar sommaren och värmen. Mycket stor är saknaden. Nu får jag enkom bläddra bland mina bilder och tänka på de bakomvarande dagarna när jag barbent inbillade mig att sommaren var lång.

I Vibjörnsparken gräver grävskoporna ner elkablar. Parken ska upplysas för att skapa trygghet åt mörkervandrande flanörer. Ett medborgarförslag som toppat önskelistan som lämnats in till kommunen. Fullt förståeligt. Vem vill promenera i mörker där skuggor kan visa sig vara faror för den ensamma allmänheten?
Speciellt nu när vårt land invaderats av clowner. Så även i Östergötland. I Skänninge har en clown skrämt så när vettet ur befolkningen. Polisen lägger ner resurser på att infånga den som döljer sig bakom den röda näsan och stort målade munnen. I Linköping har en nattpatrullerande polis fångat och
förhört en yngling som spökat ut sig i den för clownens typiska utstyrsel. Som efter en rejäl uppsträckning släpptes utan misstanke om att något brott begåtts. Men, det bör understrykas, att klä ut sig till clown och vistas ute bland allmänheten kan klassas som ofredande och ge upp till ett års fängelse. Förutsett att den clownen möter blir rädd och känner en stor otrygghet. Vilket många tycks göra. Det finns en fobi för clowner.

Ryktet säger att också vår lilla by gästats av clowner. Ännu har jag inte sett till någon men det är väl en tidsfråga. Om jag kommer att bli rädd är för tidigt att säga, föst måste jag bli konfronterad med den eventuella faran.

I somras åkte maken och jag till Stråssa gruva med förhoppningar om att bli förevisade den nedlagda gruvdriften. Väl på plats visade det sig att hela området var en fäste för zoombies. Den byxlöse äventyraren Lasse-Maja stod som en ynklig staty intill varningsskylten som ville göra besökaren uppmärksammad på lösspringande levande döda. Vi lämnade platsen med huvudskakningar.
Tiden är ur led, sa vi sorgsna till varandra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar