söndag 30 oktober 2016

Vanmakt och en riktigt bra kväll


Det gick utmärkt att somna till sommartid för att vakna upp i vintertiden. Inte mycket att göra något stort väsen av, enligt min åsikt.
Det jag inte gjorde i går eller i förrgår har jag dock varit tvungen att göra idag. Känslan av belåtenhet är överväldigande när åtaganden är åtgärdade och den lediga tiden kan disponeras utan några som helst krav.

Jag har efter avslutat värv kollat runt lite på sociala medier och övriga nyhetsflöden. I USA fortsätter kampen om flytt till Vita huset och världen håller andan. Det ena avslöjandet om kandidaterna avlöser varandra och inget är det andra likt.
Nu väntas det även snökaos och kändisar talar ut om sin utbrändhet. Zlatan gör obscena gester och Aftonbladet gör en mätning om vår rädsla för ryssen. Löfven håller talibantall och vår välfärd är på väg att rasa samman,

Det sorgligaste av allt är familjen som under natten omkom i en lägenhetsbrand i Karlstad. Mamma, pappa och två små barn. Brandorsaken okänt. Möjligtvis mordbrand, gissar polisen som inlett en förundersökning.

Jag försöker skaka av mig känslan av olust. Känslan av att vi vet så lite om nästa kliv i livstrappan. Tänker jag lite längre så blir jag modstulen. För det kan även hända mig och min familj. Ske en splittring som aldrig kan att lappas ihop.

Jag ruskar lite på mig. Olusten släpper och jag gläds över att ikväll kommer småtvillingarnas storasyster för att sova hos oss. Då blir det myskväll för så blir det alltid när hon är vår nattgäst. Med i sitt bagage har hon någon film som vi sett till leda. Ändå utropar vi överraskat att det kommer att bli en riktigt bra filmkväll.

I morgon börjar en ny vecka. Måtte den inte inledas med snöoväder ty jag ska bege mig ut på en vandringsled. Faller snön i täta sjok blir vandringen inte så lång för min del. Kan jag smita undan otrevligt väder gör jag allt som står i min makt.

Men ännu är denna dag inte till ända. Snart börjar det mörkna, det är ju vintertid. Jag tänker ta till vara på dagen som återstår, försöka göra något bra av timmarna som är kvar. Vad som kommer att ske är ännu inte bestämt men jag tror att vi ska inleda med att fika.
Först ska jag dock fråga maken vart snöskyffeln går att finna. I den händelsen att vi i morgon vaknar upp i en snödriva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar