fredag 25 augusti 2017

Chokladfylla croissanter och mammans behagSå blev det alltså. Anna Kinberg Batra föll. Vilket i och för sig var väntat efter de sista dagarnas turbulens då hennes egna kamrater enades om att störta henne från den moderata tronen.
Det märktes en viss nervositet under presskonferensen. Hon svajade aningen fram och tillbaka och svalde stundom hårt. Men jag kan dock tycka trots att jag inte delar hennes politiska åsikter att hon var stark inför det samlade pressuppbådet.
Jag har stundom tyckt synd om AKB, som person. Hon liksom vi andra är enkom en människa med känslor. Troligtvis har en och annan tår fällts och hon lutat sin panna mot sin makes bröst för att få värme, kärlek, tröst och uppmuntran om vilket beslut hon än tänkt fatta.

Nu kan vi spela på diverse spelbolag om vem som kommer att ta över årorna hos moderaterna.
Fredrik Reinfeldt är en riktig högoddsare. Lika så Filippa med samma efternamn, Maria Corazza Bild och Sven Otto Littorin. Med flera.
Var jag helt säker på att Reinfeldt skulle ta hem vinsten skulle jag satsa en slant på honom. Blir han paritets nya ledare ger det 75 gånger pengarna.

Fram till dess att jag beslutar mig för att satsa på dobbel och spel lägger jag pengarna på annat. Som att bjuda dottern på fika hos Brödernas café i Norrköping.
Varm choklad med grädde, chailatte med krämig mjölk och chokladfyllda croissanter.

Vägen till Brödernas café gick via parkeringshuset. Där den som parkerat sin bil kan välja på att gå ut genom trapporna eller ta hissen. Vi valde det senare alternativet. Då hissdörrarna öppnade sig stod en i kostym  välklädd man i yngre medelåldern mitt framför dörrarna, beredd på att stiga in i hissen. Han gjorde inga anspråk på att flytta sig när mor och dotter försökte bana sig ut. Han stod som fastfrusen, lika svårflyttad som en istadig åsna.
Jag fann ingen annan råd än att nyttja mina behag. I en stadig bysthållare kan även de mest slappa behagen få riktigt fasta former och för att förstärka vikten av det hela bystade jag upp mig och tryckte mig hårt mot mannens bringa.
"Åh ursäkta mig",sa mannen och tog ett steg åt sidan.
Han såg smått generad ut vilket jag kan förstå. För vilken man i yngre medelåldern vill ha en äldre dams byst upptryckt under hakan.

Själv kände jag ingen som helst genans över mitt brutala tilltag. Tvärt om. Jag kände mig modig och stark som besitter pondusen att fösa undan kostymklädda män som spärrar min väg. Tror även att dottern kände en stolthet över sin mamma och hennes behag. Även om hon inte sa det rent ut...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar