söndag 4 februari 2018

Delade meningar och svårt med tiden


Nu har vi bäddats in i det mjuka snötäcket. De som i ren frustration över bristen av snö sålt sina skidor får nu bittert ångra sitt tilltag.
Det rådde snökaos i Skärblacka under gårdagen. Snösvängen skänker tillfredsställelse och ilska i den gemensamma kompotten. Alla vill ha snöröjning samtidigt, helst utan några vallar som blockerar biluppfarter och brevlådor. 
Själv satt jag i bilen utanför kyrkan och väntade på dottern som döpte ett litet barn. Kyrkans traktor körde i rasande fart med schaktbladet nere över planen där dopfamiljen och deras gästers bilar stod parkerade.  Jag flyttade min bil vartefter traktorns framfart. Kände igen föraren, vi vinkade till varandra. Jag en smula generat ty jag anade hans tankar om att vara i vägen.

Nu har folkfesten Mello dragit igång. Precis som med snösvängen utdelas det ris och ros.
Vi sjönk ner bland soffkuddarna för att ta del av Edward Bloms uppträdande. Kände att den efterkommande snackisen fick vi för allt i världen inte missa. Glad som alltid bjöd Blom på en kuplett som förde tankarna till 1930-talets Karl Wehle, viftade med en jättegaffel medan jordgubbar, druvor och en hummer dansade enligt olika danskompositioner.
Han tänker inte göra om det, Edward. Aldrig mer, sa han när han blev utröstad av det svenska folket.
Själva övergick vi till en hårdkokt deckare och har även vi gjort vårt i Mello. Möjligtvis återkommer vi om Anders Berglund med orkester gör entré.

Det råder delade meningar om Mello. Precis som med vinter och snö. Vissa är för och andra emot. Nu är det sommartiden som avhandlas. Ryktet gör gällande att vi ska sluta ställa om klockan. Ha normaltid året om. Eller rent utav enbart sommartid. Perfekt, menar forskare som säger att omställningen från vintertid till sommartid är direkt hälsovådligt. Ångesten över att förlora en hel timma kan få ödesdigra konsekvenser. Speciellt för synskadade som anses inte ha samma koppling till klockan som fullt seende, äldre personer och tonåringar. Personer däremellan kan få hjärtattacker om det vill sig illa.
Några direktiv har ännu inte utdelats men tiden är väl ännu inte inne förmodar jag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar