onsdag 26 oktober 2016

Husmodern och Husfadern


Mama is back in town. Eller i alla fall tillbaka i de sociala medierna. Maken och jag har ägnat oss husvård. Tapetsering, målning och nytt innertak. Sånt tär på krafterna. Allt annat blir liggande på sparlåga. Sociala medier bland annat.
Vi har talat under lång tid att vårt hus är i behov av en gnutta fräschör. Nu kom vi då äntligen till skott. När startskottet går bidar vi inte vår tid. Allt sker på en och samma gång. Men dess för innan inhandlades tapeter. Något som är mycket svårt. Det gäller att välja rätt för när tapeterna är väl på plats finns det inte något utrymme för ånger.

Vi enades till sist om val av tapeter. Kanske en annan kund var den bidragande orsaken. Hon skulle också välja tapeter tillsammans med sin make. Hon ivrig och pådrivande. Han mer återhållsam. Då blandade hon sig plötsligt i våra tapetrullar. Gav smakråd och ansåg att män inte är vågade då det gäller tapetval.
Min man vågar det jag vågar och vi for hem med rätt antal rullar under armen.

Som om det inte vore nog med att vi piggat upp vårt sovrum, jag har även slagit på stort och införskaffat en helt ljuvlig vattenkokare. I kinesiskt porslin. Inköpt hos Husmodern och Husfadern i Linköping. När jag öppnade kartongen och plockade upp vattenkokaren gick det en ilning av glädje genom hela kroppen. I ren extas mejlade jag företaget bara för att berätta att jag är så nöjd med mitt köp.
Husfadern svarade och lät meddela att han var lika glad som jag eftersom han och hans Husmoder har just denna vattenkokare i sortimentet.
Kan tro det!

Från att vårt hem sedan i söndags varit i kaos är nu ordningen återställd. Jag har själv till viss del varit hantverkare och nyttjat en skruvmejsel. Monterat upp rullgardinerna och satt eldosor på plats. Trots att jag inte innehar någon elektrisk utbildning utan är helt och hållet självlärd.
Rullgardinerna blev dock ett stort problem eftersom jag inte kunde begripa hur de skulle monteras. Missmodigt konstaterade jag i min tragiska ensamhet (maken var ute på trädbeskärning med sonen ett par timmar under dagen) att jag måste vara helt kort om huvudet eftersom jag inte klarade av en sådan enkel sak som att montera upp några rullgardiner.
En timma senare satt rullgardinerna på plats och jag kände mig mycket nöjd med min bedrift.

Fyra dagars ihärdigt renoverande är till ända och vi ska korka upp en flaska bubbel för att fira. När dagen övergår till kväll och det är dags att gå till sängs för att sova ska vi sitta bredvid varandra under täcket och skåla för att vi har ett nyrenoverat sovrum. Tror nästan att vi tar fram de fina glasen ur skåpet. Bara för att vi är värda det.
Och i  morgon bitti kokar vi mitt tevatten i den fina vattenkokaren av kinesiskt porslin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar