lördag 19 augusti 2017

Hemtrevnad och polisiärt arbete


I rask takt närmar sig september, advent, jul och nyårsafton. Sju månader kvar till vårmånaden mars. En månad som det var fem och en halv månader vi lämnade.
Regnet skvalade mot fönsterrutorna när vi slog upp ögonen i morse. Det lät trots allt hemtrevligt där jag låg ombonad under täcket. Nu blåser det åter igen ljumma vindar. Än återstår det ett par dagar av sommaren.

Hårdare vindar blåser det just nu kring Louis de Geer konsert&kongress och Upplev Norrköpings vd.
Själv anser han sig vara en "jävla dumbom" vilket han idag gått ut med i Norrköpings Tidningar i en öppenhjärtig intervju.
Jag är benägen att hålla med. Fortkörning och 0,4 promille alkohol i blodet bakom ratten är inte enbart dumdristigt. Det är rent utav livsfarligt. Både för sig själv och andra.
Dock har inga anklagelser riktats mot honom. Bara mängder av stöd. Vilket inte hindrar honom från att installera alkolås i sin bil. Vilket tyder på att vd:n har problem.

Som offentlig person räknade han med att hamna i hetluften. Vilket inte var hans första tanke då polisen stoppade honom utan vilken svikare han är.  Men att det samtidigt måste finnas utrymme för en människa att fela. Vilket i och för sig är korrekt.

Framöver får vi antagligen läsa om domslutet. För en dom måste det bli. Vilket också är bra. Värre är när någon blir anklagad för något och det sker en dom utan föregående rättegång. För sådant händer tyvärr allt för ofta. En målsägare i ett hemmasnickrat åtal. Där buset blir uthängd i bekantskapskretsen och på sociala medier. Vi är inte sena med att haka på. Hota och förtala. Yrka på utvisning, dödsstraff och krossade knäskålar.

Den rattonyktre vd:n och jag hjälpte en gång för länge sedan en liten flicka som cyklade omkull. Precis framför våra fötter for hon i full fart i backen och slog sig rejält då vi möttes på en hundpromenad. På den tiden då vd:n var involverad i Kolmårdens djurpark.

I kväll flyttar Kolmårdens egna elefanter in i våra vardagsrum. I tevesoffan får vi bevittna en duell mellan elefanterna och en arkeolog. Startskottet för den nya familjeserien Duellen går av stapeln, en serie som innehåller allt från utmaningar och dråpligheter till människans kamp mot element med inslag av det filosofiska.
Kan behövas lite lättsam underhållning som omväxling till det som nu sker ute i världen men också här i vår egen kommun. För en stund lägga bort tankarna på makthavare, terrorister och människor vars tidigare förtroendegivande inställning till vad som är rätt och fel genom sina ageranden har svikit dem som känt sig trygga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar