Summa sidvisningar

tisdag 14 januari 2020

Förlustföretag och barnbarn till salu


Eftersom jag är en hängiven näthandlare anser jag mig själv vara kontrollerande gällande trovärdiga företag. Under min tid som näthandlare har jag aldrig blivit lurad och varor har kommit mig tillhanda efter utlovad tid. Väl förpackade med produkter motsvarar mina förväntningar.

Redan under hösten klickar jag mig fram efter sökandet av julklappar. Näthandeln bidrar till eftertänksamhet, gåvor kan bli något extraordinärt och förhoppningsvis känner sig gåvomottagaren nöjd med presenten.
Inför denna jul som varit beslutade jag mig för att skänka de till antalet sex stycken barnbarn vilka vi firar jul tillsammans med var sin kudde. I ett silkeslent material och med en bild på barnet tryckt på framsidan.
Jag letade fram de allra bästa fotografierna jag under året tagit på stortvillingarna och deras lillebror samt småtvillingarna och deras storasyster. Nöjd skred jag till verket med egna layouter efter att ha gjort efterforskningar kring de bästa leverantörerna. Klickade på sänd och fick genast en leverantörsrapport. Föga anade jag då vad som väntande mig.

Tiden gick och så låg äntligen den hett eterlängtade avin i vår brevlåda. Kuddarna hade anlänt. Genast körde jag ner till utlämningsstället Ica. Där möttes jag av ett dystert besked. Inga varor i mitt namn. Inte heller var varorna sökningsbara. Anette bakom disken var dock hoppfull. Kom tillbaka i morgon, då finns säkert ditt paket ska du se.
Varje dag under en hel vecka sprang jag på Icas utlämningsställe utan resultat. Då mejlade jag företaget som lät meddela; Varorna är tillbakaskickade på grund av ofullständig adress. Vilket tycktes märkligt eftersom adressen var felfritt ifylld samt det faktum att postköraren lämnat en avi som uppmanade mig till avhämtning.
Ytterligare några dagar förflöt innan det åter var dags för en avi. Problemet kvarstod, varorna fanns men det gick inte att skanna in avin. Välvilligt plockades de dock ner från lagerhyllan, inskanningen fick bli ett senare problem där  jag inte behövde känna mig inblandad.
Väl hemma öppnade jag med stor spänning paketet men glädjen över mitt köp grusades. Det fattades två barn! Varpå jag än en gång mejlade företaget som lovade åtgärda fadäsen med omedelbar verkan.
Vilket så skedde. Med ett enda undantag. Jag fick fyra nya kuddar med motiv jag redan hade fått. Fortfarande fattades två av de sex barnbarnen.
Då rann ilskan till och mina tidigare så trevliga mejl genomsyrades av frustration och ilska. Nu återstod endast ett par dagar innan det var julafton. Jag fick agera snabbt och köpa två reservjulklappar så antalet paket skulle bli rättvist.
Dagen innan julafton kom beskedet i form avier. Paketen fanns på plats på vårt Ica. Maken ryckte ut och var borta nästan en timma. Svett och aningen irriterad efter att ha kastats ut i julhetsen återvände han hem med paketen under armen. Det första innehållande två kuddar med barn som jag kunde lägga till den samling barnbarnskuddar jag redan hade och ett med de förlorade barnbarnen som nu äntligen anlänt.
Det är och bör vara brukligt att en mormor  samarbetar med en farmor och vise versa. Därför gav jag bort våra gemensamma barnbarn eftersom jag hade mer än dubbelt upp av dem. Nu kan hon njuta av dem trots att de befinner sig på långt avstånd från varandra.

För några veckor sedan kom en påminnelseavi. Paket fanns att hämta på Ica. Nej, sa Anette, du har redan hämtat det här paketet. Jag nickade och for hem. Igår kom ännu en påminnelseavi som meddelade att jag ännu inte hämtat ut mitt paket. Aningen förbryllad åkte jag till Ica. Jodå, paketet fanns där. Misstänkt likt de paket vi i omgångar hämtat ut. Maken så sent som kvällen innan julafton.
Mina misstankar besannades när jag öppnade det. Två stycken kuddar föreställande glada barnbarn.
Tydligt är att nu börjas det om. Trots att jag älskar våra barnbarn över allt annat vet jag inte om jag vill ha fjorton upplagor av dem var i form av kuddar. Kanske jag kan sälja våra barnbarn på eBay och tjäna mig en hacka. Kuddleverantören däremot går antagligen med en rejäl förlust.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar